NBPW Branchenieuws

Consument besteedt meer aan directe consumptie (Branche)

De uitgaven aan eten en drinken buiten de deur houden sterk verband met het consumentenvertrouwen. Wat dat betreft staan alle seinen op groen. De grootste groeimarkt vormen foodproducten voor directe consumptie of voor consumptie binnen twee uur, voorspelt FSIN-directeur Jan-Willem Grievink tijdens het FSIN Brunchcongres in zijn vooruitblik op komend jaar. Hij verwacht dat de groei van de foodserviceomzet dit jaar mogelijk de 5% zal passeren.


Nieuwe foodconcepten: markthallen en freshfoodbeleving (Branche)

Steeds meer steden hebben ze of willen ze: foodhallen. Supermarkten antwoorden met eigen freshfoodconcepten waar retail en foodservice hand in hand gaan. Slimme ondernemers spelen in op deze kansen, door hun producten en ambachten onder de aandacht van de consument te brengen op deze nieuwe locaties.


RI&E: waarom veiligheid in uw bedrijf belangrijk is (Branche)

De Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E): veel ondernemers zien er tegen op. Vaak omdat ze eigenlijk niet goed weten wat het is en hoe ze eraan moeten beginnen. Maar, met een RI&E verkleint u de kans op bedrijfsongevallen - zoals zich voordeed bij een poeliersbedrijf in Gelderland. Daarbij raakte een medewerkster met haar hand in de gehaktmolen; vier vingers werden gedeeltelijk geamputeerd. De NBPW heeft een handig stroomschema opgesteld, waarmee u in één oogopslag kunt zien of u RI&E-plichtig bent.


3 veranderingen over het minimumloon die u moet weten (Branche)

Met ingang van 1 januari 2018 stijft het minimumloon van € 1.565,40 naar € 1.578,00 bruto per maand. Daarnaast hebben door een aantal veranderingen meer werkenden recht op minimaal het minimumloon.


Afrikaanse varkenspest rukt op (Branche)

Vleessector Duitsland waarschuwt boeren voor de Afrikaanse varkenspest, die oprukt in Oost-Europa. Ook in Nederland is waakzaamheid geboden.


Vogelgriep virus ligt nog steeds op de loer, blijf alert (Branche)

Gisteren werd bekend dat bij de dieren van een houder met verschillende soorten hobbykippen in Zuid Holland (Rhoon) vogelgriep van het type H5N6 is vastgesteld. Vandaag is uit onderzoek bevestigd dat het de hoogpathogene variant betreft.


BT-gebied Biddinghuizen opgeheven (Branche)

Het Ministerie van LNV hieven vannacht om 0.00 uur het BT-gebied op rondom het besmette bedrijf in Biddinghuizen waar op 8 december j.l. vogelgriep werd vastgesteld.


Positief nieuws voor de kleine slachthuizen (Branche)

Per 1 januari 2018 wordt het starttarief verlaagd van € 60,90 naar € 19,34.


Geen vogelgriep op omringende bedrijven Biddinghuizen (Branche)

onsumptie-eieren van 300.000 legkippen uit het 10-kilometergebied rondom Biddinghuizen mogen sinds vrijdagavond weer opgehaald worden.


SVO krijgt kwaliteitszegel Topopleiding 2018 (Branche)

Dit betekent dat de opleidingen van SVO binnen het vakgebied Voeding en vers en het vakgebied Horeca tot de beste van Nederland horen.


« «
deel