Coronavirus

Update: 14 oktober, 12:33 uur
 

Gedeeltelijke lockdown.pngOp deze pagina tref je meer informatie aan over het coronavirus. Heb je vragen? Bel ons op 070-3314640 of mail naar info@nbpw.nl.  


Hier lees je de maatregelen die in Nederland gelden

 

Let op: Protocol Verantwoord winkelen is van kracht

Op basis van alle maatregelen is het  protocol ‘Verantwoord Winkelen’ van kracht sinds maart. De maatregelen in het protocol zijn bedoeld om besmettingen met het coronavirus te voorkomen en de gevolgen te beperken. Zorg ervoor dat jouw huisregels zijn zichtbaar aan de buitenkant van de winkel en in de winkel heb je de ‘huisregels’ ook in een display staan of opgehangen. Gebruik de raamposter hiervoor. 

 

Veelgestelde vragen

Hieronder tref je per onderwerp de veelgestelde vragen:

 

Deurbeleid

Quarantaine en testen

Mondkapjes

BBQ & Catering

Hygiëne

Medewerkers

Pinnen, facturen & contracten

Steunmaatregelen

Vakantie in coronatijd

 

Communicatiemiddelen

Raamposter

Communicatiemiddelen zoals posters en flyers van de Rijksoverheid

 

Vaak gestelde vraag: hoe bewaak ik de 1,5 meter tussen mijn werknemers

Door de coronacrisis is het extra hard werken voor jou en je medewerkers om elke klant te voorzien van een mooi stukje vlees. Hygiëne, gezondheid en veiligheid zijn nu extra belangrijk, ook op de werkvloer. Goed om te zien dat maatregelen worden genomen om jezelf, medewerkers en klanten zo goed mogelijk te beschermen. 

 

Ga vooral door met het opvolgen van de instructies vanuit de overheid en geef elkaar ook de gelegenheid. Werkgevers en medewerkers hebben tenslotte een gezamenlijk verantwoordelijkheid om de risico’s op eventuele besmetting te verkleinen. Sommige richtlijnen lijken in de dagelijkse praktijk soms lastig uit te voeren, maar zoals gezegd daarvoor bedenken werkgevers en medewerkers samen creatieve én verantwoorde oplossingen. Enkele tips

  • Wees kritisch op symptomen bij werknemers en stuur medewerker met klachten naar huis. Check rivm.nl.
  • Met de ruggen naar elkaar toe langs je collega’s lopen achter de toonbank.
  • Stem je medewerkers achter de toonbank af op basis van aantal klanten die per keer in de winkel aanwezig mogen zijn.
  • Klaarmaken en -zetten van bestellingen kan wellicht ook buiten de reguliere openingstijden.
  • Daar waar mogelijk medewerkers in de winkel laten wisselen met medewerkers in de werkruimtes.
  • Of geef iedere medewerker een “blok” en laat de klanten langs lopen.
  • Bewaar ook de afstand tussen medewerkers in de pauzes (kantine) en bij omkleden bijvoorbeeld.

 

Meer informatie

Je kunt het RIVM ook bereiken via dit nummer: 0800-1351. 

 

Voor ondernemers met vragen over het coronavirus heeft het kabinet het volgende telefoonnummer in het leven geroepen: 0800-2117.
 

Vraag & antwoord - RIVM

Informatiedossier - RIVM
Veelgestelde vragen over thuisblijven, onderwijs, kinderopvang, werkgevers en werknemers, reizigers, verkeer en openbaar vervoer - Rijksoverheid
Vraag & antwoord - RVO

« «
deel