Prijsnoteringen levend pluimvee 2020

 

Elke week worden de nieuwe prijzen van de pluimveebeurzen in Barneveld en Deinze (B) verwerkt in overzichtelijke grafieken. Op woensdag worden de prijzen uit Deinze gepubliceerd en op donderdag de gegevens uit Barneveld. NBPW voegt deze samen en worden wekelijks, op donderdag, gepubliceerd op deze website.

 

De prijsnoteringen geven een indruk van de prijsontwikkelingen in het 'levende segment'. Uiteraard hebben deze ontwikkelingen invloed op de prijzen die voor het geslachte product worden betaald. De uiteindelijke aanbiedingsprijzen voor het geslachte product zijn afhankelijk van veel factoren. Derhalve kan hiervoor geen standaard worden geschetst.

 

Update: Per 29 april 2020 hebben deelnemende slachterijen besloten om de VCN-notering in het vervolg op vrijdag te delen in plaats van donderdagmorgen. Dit betekent dat de NBPW elke vrijdag de prijsnoteringen nu deelt.

 

2020
Week 24

 

In dit bestand tref je overzicht van de prijsnoteringen van week 27 tot en met 52 van 2019 aan.

 

Vernieuwde basis Contract Notering (VCN)

De VCN-notering is gebaseerd op een gemiddelde prijs van twee weken om het effect bij grotere prijsmutaties te dempen. In de praktijk heeft dat als gevolg dat nu tot vier cijfers achter de komma wordt genoteerd.

« «
deel