2016-11-16 Update vogelgriep

Met het gebied rond Cloppenburg in Duitsland zijn veel handelscontacten. Het is ook een pluimvee-intensief gebied  We verzoeken u vanwege de vogelgriep uiterst terughoudend met contacten aldaar. We wijzen u ook op de verplichting van dubbele R&O van vervoermiddelen die leeg terugkomen uit landen waar HPAI geconstateerd is bij commercieel gehouden pluimvee. Meer informatie en de lijst met landen waar deze dubbele R&O voor geldt vindt u HIER.

Dit geldt dus voor vervoermiddelen die leeg terugkomen. Vervoermiddelen die slachtpluimvee naar Nederland brengen worden terplekke op de aangewezen R&O plaats gereinigd en ontsmet. Het bewijs van de dubbele R&O moet worden opgestuurd naar ibdier@vwa.nl.

 

Het beschermings- en toezichtsgebied rond het kalkoenbedrijf in Cloppenburg raakt de districten (Landkreisen) Cloppenburg en Amerland en mogelijk een klein stuk van het district Leer. Nadere informatie:

  • De regelgeving van het BT-gebied Cloppenburg vindt u HIER. Hieruit blijkt dat ook eieren niet in of uit het gebied vervoerd mogen worden.
  • Een kaartje van het BT-gebied Cloppenburg vindt u HIER
  • Als bijlage vindt u de regelgeving en een kaartje van het BT-gebied in Amerland.
  • Als informatie over het (mogelijke) BT-gebied in Leer bekend wordt, sturen we u dit toe.

 

De Duitse minister van Landbouw heeft gemeld dat er voorlopig geen ophokplicht in heel Duitsland komt.« «
deel