2017-01-04 Update vogelgriep

Duitsland

Op 1 januari 2017 zijn twee nieuwe besmettingen (en een verdenking) met H5N8 bij kalkoenbedrijven in Duitsland bekend geworden.

  • Een kalkoenbedrijf met 18.800 dieren in de plaats Wardenburg in Kreis Oldenburg. Het bedrijf ligt in het bestaande BT-gebied rond het eerdere geval in Dötlingen.
  • Een kalkoenbedrijf in Garrel, Kreis Cloppenburg. Dit is een tweede geval in Garrel. Het betreft een bedrijf met 8.200 kalkoenen. Het bedrijf ligt in het BT-gebied rond het eerste geval in Garrel.
  • Een verdenking op een kalkoenbedrijf in Garrel. Het bedrijf heeft 14.000 dieren en ligt in het BT-gebied rond het eerste geval in Garrel. Uit onderzoek van het Friedrich Löffler Instituut is inmiddels ook vast komen te staan dat het hier om vogelgriep gaat.

Een recent kaartje met de gevallen in Duitsland treft u hier.

 

Frankrijk

Het Franse ministerie van landbouw meldt dat het aantal besmettingen op pluimveebedrijven met H5N8 in Frankrijk per 3 januari 2017 op 89 ligt. Het betreft veelal kleine eendenbedrijven in het zuidwesten van Frankrijk. Onder de meest recente uitbraken bevonden zich echter ook twee gevallen in het district Deux Sèvres in het westen van het land. Een overzichtskaartje met de getroffen bedrijven treft u hier.« «
deel