2017-01-19 Update vogelgriep

BT gebied Boven-Leeuwen per 20-1 opgeheven

Het Ministerie van EZ heeft op haar website de regeling gepubliceerd waarmee vrijdag 20 januari 0.00 uur het BT gebied Boven-Leeuwen wordt opgeheven. Daarmee vervallen voor dit gebied vanaf morgen alle vervoersbeperkingen die voor dit gebied waren opgelegd. De regeling kunt u hier vinden.

 

Duitsland

  • Landkreis Cloppenburg heeft gemeld dat Beperkingsgebied 1; Gemeente Garrel, per 19 januari is opgeheven. Omdat echter een groot deel van dit gebied overlap heeft met BT gebied Garrel-Nikolausdorf dat nog van kracht blijft, zullen nog niet alle pluimveehouders kunnen profiteren van de verruiming.
  • Tevens heeft Landkreis Cloppenburg gemeld dat BT gebied Dötlingen per 18 januari is opgeheven. Zie bijgevoegde bekendmaking
  • Hierbij treft u een link naar de interactieve kaart van Cloppenburg met de laatste informatie: https://oldenburg-kreis.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=7ae79c977d2f4beabc8dec445d4955ca  
  • Op een pluimveebedrijf met 25.000 kalkoenhanen van 16 weken oud in de Gemeinde Bosel, Landkreis Cloppenburg, is gisteren een besmetting vastgesteld. Vandaag heeft het FLI bevestigd dat het gaat om hoogpathogeen H5N8. Het bedrijf ligt in een bestaand BT gebied. Rondom het bedrijf is een 3 km en een 10 km gebied ingesteld. In het 3 km gebied liggen ca. 46 pluimveebedrijven met ongeveer 760.000 stalplaatsen. In het 10 km. gebied bevinden zich ca. 313 bedrijven met ongeveer 3,7 mln stalplaatsen.
  • Landkreis Vechta heeft gisteren gemeld dat het 10 km gebied rondom Stadt Damme is ingetrokken.
  • In Landkreis Vechta is gisteren op een vleeseendenbedrijf in de gemeente Eydelstedt H5N8 vastgesteld. Een deel van het ingestelde 10 km gebied overlapt met het ingestelde BT gebied Diepholtz. In dat gebied zitten 3 andere pluimveebedrijven.


« «
deel